odoo 12

een nieuwe versie van odoo met veel neuwe opties

#

Odoo experience 2018


Bij aanvang van de Odoo Experience (3 - 5 oktober j.l.) heeft Odoo versie 12 geïntroduceerd. Tijdens dit mondiale evenement, waar Odoo , partners en gebruikers samen komen, doet Odoo de traditiegetrouw de introductie van de nieuwe versie. 

Door Odoo is er weer hard gewerkt afgelopen jaar om haar gebruikers en partners weer nieuwe functies en verbeteringen te kunnen leveren. Wij zijn van mening dat dit uitermate goed gelukt is. Odoo 12 is weer een grote stap voorwaarts. Wij hebben zelf de belangrijkste wijzigingen t.o.v. versie 11 even op een rijtje gezet. 

Odoo werkt achter de schermen altijd hard aan verbeteringen, bugfixes en snelheidsverbetering. In versie 12 zijn er derhalve ook weer vele zaken aangepakt en verbeterd. Dit zorgt voor een prettige ervaring bij het gebruik van Odoo. De omgeving voelt nu sneller en nog prettiger dan voorheen..

DOCUMENTS

Document Management Systeem

Een volledig nieuwe applicatie DMS (Document Management Systeem). 

Met Odoo Documents kunt u gemakkelijk (gescande) documenten delen, verzenden, categoriseren, archiveren. Ook is het mogelijk acties toe te voegen om automatische invoer in Odoo te genereren, zoals facturen van leveranciers, taken, elektronisch ondertekenen enz. Sleep uw documenten eenvoudig naar deze applicatie en deel ze met andere gebruikers.

Zoals elke Odoo applicatie, is Odoo Documents geïntegreerd met de toepassingen zoals Sign (ondertekenen), Project en Boekhouding! 

U kunt een handtekening aanvragen via een bestand via Odoo Sign of u kunt de contactgegevens van een leverancier automatisch herkennen uit een factuur en deze in het systeem opslaan. Er wordt gebruik gemaakt van AI om data uit de documenten te extraheren en te gebruiken om boekingen in Odoo te doen.

Met name het herkennen van documenten is een interessante ontwikkeling. De integratie met de boekhouding kan gebruikt worden om met een druk op de knop een nieuwe leveranciersfactuur te maken in Odoo. Vervolgens biedt de nieuwe applicatie “Account Invoice Extract” de mogelijkheid om middels OCR data uit het document te converteren naar data in een factuur. Zo kunt u de gegevens van de leverancier automatisch een relatie laten maken en deze koppelen aan de factuur.

#
#

dashboards

Volledig herziene rapportage

De standaard rapportage functies in Odoo zijn uitgebreid met dashboards.

Deze geven u met 1 klik inzicht in de prestaties van een afdeling. Voor de belangrijkste applicaties zijn deze nu beschikbaar (zoals Verkoop/CRM, Boekhouding, Projecten enz.)

Met de KPI's heeft u snel inzicht in de prestaties van een afdeling en kunt u snel bijsturen. Zoal altijd volledig geïntegreerd en eenvoudig te gebruiken binnen Odoo

Ook heeft de applicatiebeheerder nu de mogelijkheid tot instellen van zgn. "Digets mails". U kunt per periode automatisch een mail versturen op basis van vooraf ingestelde KPI's. De inhoud van deze periodieke overzichten kunnen zelf samengesteld worden en kunnen per gebruiker / afdeling anders zijn.

Ook is er een nieuwe weergave toegevoegd genaamd “Cohort”. Deze variant maakt het mogelijk om herhaling of verlies te tonen in de tijd; zoals in het voorbeeld van abonnementen.

Studio

PDF Rapporten ontwerpen

Een van de meest gehoorde verzoeken van gebruikers aan Odoo SA was het aanpassen en/of toevoegen van een afdruk sjabloon eenvoudiger te maken.

Hierbij moet u denken aan de pdf afdruk van een Factuur, Offerte e.d.

Met de nieuwste versie van Odoo Studio kunt u nu zelf eenvoudig uw documenten ontwerpen en aanpassen. Zo kunt u de indeling, lettertype, kleurstelling aanpassen. Ook kunnen eenvoudig bestaande velden gewijzigd worden of velden worden toegevoegd aan de layout.

Zo wordt het onderhoud aan Odoo en de implementatie weer makkelijker, sneller en dus voordeliger.

#
#

Multi websites


Binnen 1 Odoo database kunt u nu meerdere websites en shops beheren. Maak verschillende bedrijven aan en publiceer per bedrijf een aparte website. Omnichannel was nog nooit zo eenvoudig.

Geef een boost aan uw omzet en segmenteer uw aanbod met verschillende domeinen. Ontwerp prachtige websites voor een specifieke doelgroep of productgroep, zonder dat u verschillende implementaties of integraties moet doen.

Natuurlijk is dit niet alles wat er gewijzigd is. Binnen de verschillende applicaties zijn er verschillende verbeteringen en aanvullingen. Alle release notes vind u hier: Release Notes 


Ook benieuwd wat Odoo 12 voor uw bedrijf zou kunnen betekenen Neem contact op voor een uitgebreide demo van Odoo 12