Facturatie software online: Odoo

De beste start voor uw groei

Als ondernemer is facturatie een elementaire schakel in uw bedrijfsproces. Odoo biedt u een gebruiksvriendelijke module om uw facturen online te maken. Deze is eenvoudig in werking én is volledig conform de richtlijnen van de belastingdienst. Factureren in Odoo biedt u tevens de mogelijkheid om de koppeling te maken naar andere onderdelen van uw bedrijfsadministratie.

Facturen en administratie: eenvoudig, veilig en foutloos

Odoo is alles-in-één open source software, die een modulaire opbouw heeft. De facturatie module stelt u in in staat om eenvoudig en makkelijk facturen. Veiliger en makkelijker dan bijvoorbeeld met Word of Excel.

Via Odoo worden alle gegevens die van belang zijn automatisch op de factuur vastgelegd. Zo kunt u standaard diensten of -producten gebruiken om uw factuur op te bouwen. Hierdoor worden factuurnummering, omschrijving, BTW en bedragen meteen goed gezet. U stuurt uw factuur met één druk op de knop, foutloos, vanuit Odoo naar uw klant. De bijbehorende communicatie wordt bewaard en gekoppeld aan uw factuur.

Factuurmanagement

Na het verzenden van het factuur, wilt u natuurlijk in de gaten houden of uw facturen betaald worden. Door middel van koppeling met uw bancaire gegevens kan in de gaten worden gehouden of facturen voldaan zijn. Bij het overschrijden van de betalingstermijn kunnen automatisch betaalherinneringen verstuurd worden

Facturatie gekoppeld met projectadministratie, offerte en boekhouding

Vanwege de modulaire opbouw van Odoo kunt u de facturatie heel eenvoudig koppelen (binnen dezelfde omgeving) met andere modules binnen Odoo.

Urenadministratie: Bent u een dienstverlener en werkt u in projecten, dan kunt u per project uw uren bijhouden in Odoo. Op gezette tijden maakt u vanuit uw opdracht/project meteen een factuur gebaseerd op de geboekte uren. Eenvoudig en doeltreffend.

Offertes: Levert u producten, dan maakt u vaak eerst offertes. Deze converteert u met één druk op de knop naar een order en pakbon en met de volgende klik genereert u de bijbehorende factuur. Gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Boekhouding: U kunt ook uw boekhouding voeren in Odoo. Als u factureert en boekhoudt binnen Odoo worden de facturen en betalingen meteen verwerkt in uw boekhouding. Dit kan u de nodige tijd besparen en voorkomt mogelijke fouten met betrekking tot data-invoer.

Waarom factureren in Odoo?

Odoo is moderne, flexibele en modulaire software en draait volledig in de cloud. Het enige wat u als gebruiker hoeft te doen is met uw favoriete browser in te loggen. Vanwege het modulaire karakter kunt u klein starten, maar bent u wel klaar voor elke groei. U begint bijvoorbeeld alleen met facturatie en een klantendatabase, maar later installeert u makkelijk andere modules, zoals verkoop, crm, boekhouding en dergelijke.

Dit maakt dat wanneer u nu kiest voor Odoo, u later, bij andere automatiseringsbehoefte, niet weer opnieuw moet kiezen en dus opnieuw beginnen.

Kosten facturatie in Odoo: De kosten voor het factureren in Odoo zijn in de basis beperkt en goed beheersbaar. De software is open source, waardoor u deze niet hoeft aan te schaffen of een gebruikerslicente moet betalen. De kosten voor het gebruik van Odoo zijn gekoppeld aan inrichting, configuratie, hosting en support. 

Demonstratie

Wilt u zelf proberen om een factuur te maken, klik dan hier voor onze demo omgeving.

Wilt u een demonstratie van Odoo op locatie? Wij bewijzen de kwaliteit van Odoo graag door een demonstratie op maat, waarin we de werking van de voor u belangrijkste Odoo modules kunnen tonen.

Wij bewijzen het graag door een demonstratie op maat, 

waarin we de werking van de voor u belangrijkste Odoo modules kunnen tonen.