De toekomst van software heet Odoo

OPEN SOURCE EN ALLES-IN-ÉÉN BEDRIJFSSOFTWARE

Het is ongelofelijk om te zien dat nog zo veel bedrijven zo veel verschillende systemen naast elkaar blijven gebruiken. Een aparte website, een apart documentenbeheer systeem, een relatie beheer systeem dat los staat van de facturering. Vier verschillende logins. Vier keer dezelfde informatie invoeren. Vier verschillende facturen. Een mate van inefficiëntie en kans op fouten die niet meer van deze tijd is.


OPEN SOURCE

Software kan op die manier een behoorlijke kostenpost worden, terwijl het toch vooral iets zou moeten opleveren. De afgelopen jaren zijn er op het vlak van software veel ontwikkelingen geweest. Zo zijn er veel gratis open source oplossingen gekomen, die door veel bedrijven zijn omarmd. Deze oplossingen blijken voor veel bedrijven heel goede oplossingen, die zich meestal ook nog een onderscheiden in eenvoud en gebruiksvriendelijkheid. Zo kent u ongetwijfeld oplossingen als Wordpress en Mailchimp of misschien wel Magento of Sugar CRM. Software die sterk inspelen op één digitale oplossing.


Geïntegreerde Software

Hoewel deze oplossingen vaak hoog gewaardeerd worden, hebben ze in het algemeen één manco. Ze zijn niet of niet eenvoudig aan elkaar te koppelen. Waardoor ze stand-alone prima werken, maar niet als één geheel. Er is echter ook open source software die alle toepassingen in één omgeving integreert. Deze software heet Odoo. Vanuit de behoefte om tot een geïntegreerde alles-in-één oplossing te komen is er vanuit België begonnen met de ontwikkeling van deze Open Source oplossing. In een paar jaar tijd heeft Odoo een enorme vlucht genomen en zijn er meer dan 2.000 open source ontwikkelaars om Odoo steeds weer beter te maken. Het enthousiasme van de Odoo community is de basis van het succes en heeft ertoe geleid dat momenteel meer dan 20.000 verschillende apps zijn ontwikkeld voor Odoo die allemaal aan elkaar gekoppeld kunnen worden.


Odoo: geïntegreerd, open source en betaalbaar

U kunt dat het beste vergelijken met een koppeling van Wordpress, SugarCRM, Exact, SAP en Mailchimp allemaal toegankelijk via één login op uw website. De kers op de taart is dat Odoo in de basis ook nog eens gratis software is. Uiteraard kent Odoo ook een licentie versie én zijn er aan installatie en hosting wel kosten verbonden, tenzij u voldoende ICT kennis heeft. Maar het gebruik van Odoo is in ieder geval heel betaalbaar.

Odoo lijkt te mooi om waar te zijn. Maar de waarheid is dat het momenteel voor heel veel bedrijven de beste oplossing is! 

50,000+ bedrijven gebruiken Odoo om te groeien.


U wilt toch ook profiteren van de voordelen?